Bier: Leffe Radieuse

Standard

Kabouter

Merk: Leffe
Naam bier:
Radieuse
Gekocht bij:
Jumbo
Prijs:
tot op heden onbekend
Alcohol gehalte:
8,2%
Kleur:
Kastanjebruin/Roodbruin
Hoofd Ingrediënten
: Mout, hop, suiker en gist

Vandaag pakte ik een bier uit de koelkast die ik graag wilde reviewen. Bij deze dus. Het gaat hier om het bier Leffe Radieuse en is een roest/rood-bruin bier met een, naar wat op de fles staat, fruitige smaak.

Leffe is vooral bekend van haar blonde en dubbel bieren. Daarom vond ik Leffe Radieuse een heel interessante om eens te proberen. Ik heb ook Leffe 9° gekocht, hier zal ik later op terug komen.

Het merk

Leffe is een Belgisch merk wat erg veel wordt gedronken in Nederland. Ik ben zelf ook fan van Leffe en drink het graag op zijn tijd. Leffe is een abdijbier wat al 700 jaar wordt gebrouwen.

Zoals ik in de inleiding al aangaf is Leffe voornamelijk bekend van haar blonde en dubbel bier. Zelf vind ik dubbel het lekkerste van de twee.

Het flesje

Dit bier is te koop in de Jumbo en wordt gepresenteerd in een fles die een in folie gewikkelde dop heeft. Op deze manier probeert Leffe volgens mij enig luxe in het flesje te brengen.

In mijn ogen lukt dat ze op deze manier ook aardig. Ze lijken dit overigens vooral te doen voor de wat zwaardere bieren.

De schenk

Leffe Radieuse heeft een eenvoudige schenk doordat het bier niet sterk schuimt. Daardoor kun je makkelijk vanuit de losse pols schenken in een staand glas.

Geur

De geur van Leffe Radieuse is fris en bevat de geur van fruit. Dit is ook vermeld op de fles en dat heeft Leffe goed waar weten te maken.

Smaak

De smaak is fruitig en fris. Eigenlijk net zoals de geur al doet vermoeden. Het prikkelt daarentegen wel achter in de keel en laat een licht bittere smaak achter. Het bier valt niet zwaar op de maag en is dus makkelijk te drinken zonder er een ‘vol’ gevoel van te krijgen.

Eindbeoordeling

Leffe Radieuse is een fris bier wat goed te drinken is in de zomer. Het heeft een fruitige smaak en laat een lichte bittere smaak achter. Zeer verfrissend voor op het terras. Ik zal dit bier zeker vaker kopen.


Plaats je mening!

Website brouwerij: http://www.leffe.com

Geniet, maar drink met mate.
Onder de 16, nog even niet.

5 thoughts on “Bier: Leffe Radieuse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>