Eten in Mei

Een blog, een beetje zoals vruuger, over wat wij de afgelopen maand zoal in ons mond propten. Een gedeelte er van dan, want ik ben niet zo consequent meer met het fotograferen.

Voedsel
Dit is van een vegetarisch recept van de Appie Happie. Via Facebook van Ester doorgekregen. Erg jummie. [recept klik]

Salade
Dit heb ik veel gegeten de eerste 4 maanden van mijn zwangerschap. Warm eten is totaal niet aantrekkelijk als je je niet goed voelt maar aangezien er toch de juiste stofjes binnen moeten komen: salade met wat gebakken piepers.

Kibbeling
We hadden nog wat kibbeling over van de lunch van de voorgaande dag. Dus in de oven geflikkerd, aardappelschijfjes gebakken en groentjes erbij. Smaakte uitstekend.

Salade
Ik had nergens zin in maar moest toch wat eten. In de koelkast champignons gevonden en die gebakken. Daarbij weer salade.

Chocola
Dit wonnen we bij de postcodeloterij. En is natuurlijk vrij snel opgegaan. Nee ik heb niet gedeeld.

Koude schotel
Geen barbecue dus gewoon uit de pan. Een schouderkarbonade met rundvlees-koude schotel op een bedje van sla. Met nog wat lekkers als garnituur. Meer paste echt niet op het bord.

Calippo
Als je me ergens blij mee kunt maken dan zijn het wel calippo ijsjes. Maar alleen in de smaken sinas of cola. Die nieuwe maffe smaken hoeven niet voor mij.

Lolly
De schuld van Iris die Iris niet is. [Blog klik] Ik raakte ge├»nspireerd door haar lolly hunkering en wilde ook lekkere salmiak lolly’s. Niet te snel opeten want ja bloeddruk en shit. Maar wel lekker.

Salade
Nog meer salade. Dit is van een recept van een vriend van mij wat ik weer geleerd heb via een vriendin. Erg lekker. [recept klik]

Verslaving
Nieuwe verslaving. Nep danoontjes van de Appie Happie. Valt me reuze mee dat er niet zoveel shit in zit. Ik had allemaal enge E-nummers verwacht. De foto maakte ik voor Stefan om hem jaloers te maken met mijn toetje.

Taart
Als Stefan uiteten is. Of bij zijn ouders eet. Of gewoon niet mee eet. Dan ga ik vaak bij mijn ouders eten. Zij weten zichzelf, en daarmee ook mij, erg goed te verwennen. Ik krijg daar altijd 3 gangen. Heerlijk. Dit was ons toetje, kwarktaart met aardbeien. En de foto maakte ik wederom om Stefan jaloers te maken.

Lahana Sarmasi
Het heeft me bijna 2 uur in de keuken staan gekost maar godsamme wat is dit lekker. Het zijn gevulde spitskool rolletjes (lahana sarmasi) met daarin Turkse rijst, gehakt, ui en tomaat. Daarbij een prutje genaamd haydari van nepfeta, Turkse yoghurt en knoflook. [recept en recept klik]

4 comments

  1. sjoerd

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply