Het Keuzedieet

Standard

Het Keuzedieet

Mijn moeder kocht onlangs dit boek, uitgebracht door de consumentenbond en het voedingscentrum. Ik was sceptisch en dacht dat dit het zoveelste dieetboek zou zijn met rare regeltjes. Ik heb het daar nooit zo op omdat ik niet geloof dat zulke diëten een blijvend resultaat tonen.

Haring

Dit boek is echter anders. Het gaat niet over per se over diëten maar over kiezen. Elke keer wanneer we iets eten staan we tegenover keuzes. Niet alleen vlees of vis keuzes maar ook de keuze tussen bijvoorbeeld volkoren pasta en gewone pasta. Keuze tussen een chocolade koek en een plak ontbijtkoek.

Harde Kaas Zachte Kaas
Harde kaas is geconcentreerder en bevat per stukje meer vet dan zachte kaas, welke meer vocht bevat.

Dit dieetboek geeft je wat leiding bij het maken van deze keuzes. Het boek legt uit waarom de ene keuze beter is dan de andere. Daarnaast staan er handige recepten in om de keuze te begeleiden, bijvoorbeeld het maken van je eigen mueslirepen.

Vruchtenstroop

Mini croissants

Er staat veel informatie in het boek en geeft duidelijke alternatieven. Het gaat niet om diëten maar juist om je stijl van eten te veranderen. Op deze manier kun je blijvend je eetpatroon verbeteren.

Zelf heb ik het boek nog niet intensief gebruikt maar snel ga ik alle tips die ik wil gebruiken opschrijven zodat ik hier makkelijk op terug kan vallen. En ik ga de mueslirepen binnenkort maken, met een glas water (zodat ze muesli uit kan zetten in je maag) is dit een goed tussendoortje.

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

12 thoughts on “Het Keuzedieet

 1. Dieeten is idd niet goed ( zegt iemand die tig dieeten heeft geprobeerd ) maar het moet het een lifestyle worden en dat kan alleen door keuzes die je maakt! Ik ken het boek nog niet maar als ik het zo hoor dan klinkt het wel leerzaam!

  • Ik denk dat dit juist voor jou goed zou zijn. Diëten is niet goed en mislukken waardoor je je alleen maar rot gaat voelen. In de inleiding van dit boek staat dat ‘slanke’ mensen deze keuzes automatisch maken, maar dat niet iedereen die van nature maakt. Dan helpt dit zeker. :D

 2. Jeske

  Oh zelf mueslirepen maken lijkt me leuk =D Maar het gaat ook het meest om het maken van gezonde keuzes. Heb toevallig van de week volkorenpasta gekocht, misschien even wennen maar wel gezonder als witte pasta.

  • Het enige wat ik echt verschrikkelijk vies vindt is zilvervlies rijst. ;) Dan doe ik er alleen maar meer saus bij om de smaak te verbeteren. Volkoren pasta vind ik wel lekker. :D

   • Jeske

    Ja ik hou ook niet zo van zilvervliesrijst, alhoewel dat minder erg smaakt als je het nogmaals opwarmt (als student krijg ik wel eens bakjes mee van mams die wel met zilvervliesrijst kookt vandaar). Maar basmati is geloof ik van rijstsoorten naast zilvervliesrijst de beste en die vind ik niet vies ofzo.

 3. Het lijkt me een heel leuk boek! Ook grafisch ziet het er aangenaam uit om zo eens door te bladeren. Ik ben wel benieuwd naar de vergelijking bijenhoning en vruchtenstroop ;-)

  • Ik zal even een close-up foto voor je maken morgen en dan mail ik die wel even. Kan niet zomaar de copyright aan mijn laars lappen natuurlijk. ;)

 4. ik ken het boek en het is een goed boek,want aan dieten heb je gewoon weg niks klaar, er zijn wel soms dingen in het boek waar ik het dan weer niet mee eens ben maar goed dat is zeikertje rach he ;)

  • Ik ben het ook niet overal mee eens omdat ik de ‘gezonde’ keuze dan alsnog ongezond vind. Maar ze hebben wel gelijk, als je het toch wilt eten dan kun je beter de meeste gezonde keuze maken. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>