Klaar met Vasten

Standard

Vasten

Het is alweer afgelopen, de vastenperiode tussen Carnaval en Pasen. Ik had mij voorgenomen om deze periode geen sausjes, geen koffiemelk, geen knabbels te eten. Daarnaast wilde ik de auto te laten staan.

Dit jaar kon ik me er op de een of andere manier niet goed toe zetten. De overtuiging was er niet. De drang was er niet en daarom lukte het ook niet.

De auto heb ik absoluut niet laten staan. Weet je hoe koud het was tussen Carnaval en Pasen? Ik had op zonnige dagen gehoopt en mezelf dan zien fietsen maar zo werd het dus niet. Ik ben wel een paar keer lopend gegaan naar cliënten die dichtbij wonen maar verder weg ben ik niet gaan fietsen. Natuurlijk blijft het voornemen staan voor wanneer de zon wel van zich laat zien.

Het ging wel goed met het ontwijken van sausjes en het stoppen met koffiemelk. De vinaigrette heb ik wel gebruikt bij salades, maar wel minder en andere sauzen heb ik niet gebruikt. Van de koffiemelk ben ik nu volledig afgestapt en ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo mis. Op het begin van de vastenperiode ben ik veel de fout in gegaan, meer door de macht der gewoonte dan omdat ik het per sé wilde. Het was wel wennen zonder koffiemelk, ik werd er op het begin een beetje chagrijnig van maar dat was toch redelijk vlot over.

Geen knabbels heb ik me niet geheel aan gehouden tijdens verjaardagen. Die had ik welgeteld twee in de vastenperiode. Dus het valt wel mee met het zondigen.

Als ik er zo op terug kijk naar wat ik getypt heb dan valt het mislukken van de vasten wel mee. Ik ben er alleen niet zo bewust mee bezig geweest als voorgaande jaren en ik ben ook minder streng voor mezelf geweest wanneer ik het vergat. Toch zijn de veranderingen in gang gezet, net als voorgaande jaren en ik zie mezelf nu niet meteen terug pakken naar de sausjes en de koffiemelk.

8 thoughts on “Klaar met Vasten

  1. Goed van je, en je moet je ook niet schuldig voelen als je weleens wat neemt wat niet heel gezond voor je is. Geniet er dan dan en de volgende dag ga je weer verder.

  2. Je hebt het toch nog goed gedaan, hoor, wees maar trots! Elke keer dat je nee zegt is toch een keer dat je het goed hebt gedaan! Daar moet je op focussen. Niet op de keren dat het niet lukte.

  3. Ik vind dat je, ook al vind je zelf dat het niet super goed ging, toch trots op jezelf kan zijn! Je hebt het toch maar mooi weer volgehouden :D

  4. Aangezien ik niet aan carnaval doe, vind ik ook niet dat ik aan vasten moet doen :)
    Maar ik vind het knap dat mensen het wel doen en volhouden!

  5. Het gaat om de intensie, als je kunt zeggen dat je het voor meer dan 80% van de tijd wel hebt gedaan is het toch een mooi resultaat.

  6. vorig jaar gilde ik nog tegen je dat ik mee zou doen hahah maar ook dit jaar zat het er voor mij niet in maar vind het toch knap dat je het weer gedaan hebt ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>